Algemene informatie

Organisatie van de zorg bij Klas op Wielen

Klas op Wielen | Algemene informatieVoor de meeste kinderen geldt dat we dagelijkse begeleiding en behandeling aan kinderen bieden gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg, in Zorg in Natura. Daarnaast ondersteunen we kinderen vanuit financiering van de Jeugdwet / Gemeente.

De Klas op Wielen heeft een toelating als zorginstelling voor de functies Verpleging, Behandeling, Begeleiding, Persoonlijke Verzorging. Op dit moment bieden wij behandeling, verpleging en begeleiding, van maandag t/m vrijdag. Wij werken met een goede & hoge personele bezetting, en ondernemen veel individuele activiteiten met de kinderen.

Wij huren twee prima accommodaties: een bij de basisschool Kompas aan de Kofschipstraat en een nabij Vonk aan de Drechterwaard in Alkmaar. Beide accommodaties zijn goed aangepast en ingericht.

Klas op Wielen is lid van platform Samen naar School. We werken daarin regelmatig samen met Stichting het gehandicapte Kind.

Klas op Wielen onderdeel van Heliomare

Klas op Wielen is in 2011 gestart als zelfstandige zorgorganisatie. Sinds juli 2022 is Klas op Wielen onderdeel van Heliomare. Heliomare is een organisatie waar onder andere onderwijs, revalidatie wordt geboden voor kinderen en jongeren met complexe beperking en leer- en ondersteuningsvraag. We bieden leer- en ontwikkelpaden die de levensloop van een kind versterken en hun ontwikkeling optimaliseren, zodat hun maatschappelijke perspectief verrijkt wordt. Kijk voor meer informatie op www.heliomare.nl.