ABR logo

ABR - Advanced Biomechanical Rehabilitation

De pilot met de Advanced Biomechanical Rehabilitation die bij de Klas op Wielen met 8 kinderen gedaan wordt wordt hier in beeld gebracht. In het document "ABR bij de Klas op Wielen" wordt dit uitgewerkt.

Download hier het document: ABR bij de Klas op Wielen.

Vanuit de pilot die we tussen februari 2018 en februari 2020 doen wordt een onderzoeksverslag gemaakt. Bekijk hier de tekst van de huidige opzet.

In een aantal artikelen probeert Roeland de dagelijkse praktijk van kinderen met EMB en hun ondersteuners te verbinden met inzichten uit bindweefsel-onderzoek. Deze artikelen vind je in de kolom rechts (mobiele apparaten met klein scherm: onder de tekst).

ABR - Video's

Video ABR revalidatiemethode

Jayden en Ocean geven een (snel) beeld van wat er tijdens de ABR met de kinderen gedaan wordt (video opent in nieuw venster).

abr schotland

Een jonge ervaringsdeskundige uit Schotland legt duidelijk uit wat de “Core-business” van ABR is (video opent in nieuw venster).

Griezelfilm, maar verhelderend! Eerste deel gaat over het onderhuidse bindweefsel, je ziet hoe sterk het is. Tweede deel gaat over de laagjes bindweefsel die om spieren en organen heen liggen en ten opzichte van elkaar kunnen verschuiven.

Uitgebreide reportage over bindweefsel-onderzoek, en de betreffende internationale top onderzoekers.